DET NYCKIGA FALLET AV EN KONFLIKT BITCOIN BEARISH WEDGE

Bitcoin sitter fast under 20 000 dollar.

Flaggskeppskryptovalutan har försökt bryta sig över den psykologiska motståndsnivån flera gånger under de senaste två veckorna. I ett av fallen nådde den så långt som $ 19 915 bara för att möta ett baisseartat angrepp på det nya rekordhögt som pressade priset med 2000 dollar. Det är uppenbart att näringsidkarnas vinsttagande beteende blir vild när Bitcoin stänger till 20 000 dollar.

BITCOIN WEDGE

Men sett från ett bredare perspektiv uppmanar hela intervallet mellan $ 19.500 och $ 20.000 $ handlare att lämna sina hausseartade positioner för en kortsiktig vinst. I slutet av november gjorde BTC / USD-växelkursen två back-to-back-försök att bryta över $ 19 500, men det gav efter för högre säljande sentiment nära nivån och sjönk till så lågt som $ 16 200 senare.

En tillbakadragning uppstod, och priset mötte igen samma baisse förspänning nära 19 700 – ändå från 19 500 dollar. Och nu ger $ 19,900-området samma vibbar, efter att ha kraschat priset till $ 18,109 vid sitt senaste test.

Prisbeteendet har lämnat Bitcoin i en sekvens av blygsamt ökande högre och lägre toppar. Att se dem tillsammans får det att se ut som att de bildar en Rising Wedge.

I efterhand ser handlare Rising Wedge som ett hausse-till-baisseartat reverseringsmönster. Så det händer vanligtvis att priset stiger inom Wedge-intervallet men bryter under dess supporttrendlinje så småningom. Om den åtföljs av högre volymer, kraschade det negativa breakoutet priset med så mycket som det maximala avståndet mellan Wedges övre och nedre trendlinje.

Bitcoins nuvarande Rising Wedge-mönsterhöjd är $ 3 249. Beroende på var det bryter lägre från skulle priset sannolikt sjunka med ungefär $ 3000. Det skulle innebära ett steg mot $ 17.000 – åtminstone.

MEN DET FINNS EN FÅNGNING

Wedges övre trendlinje är nästan platt, med skillnaden mellan högre höga nivåer nära $ 200. Vissa handlare kan också anta att det är en horisontell motståndsnivå. Om det är sant skulle det kasta hela den baisseartade vändningsteorin, som diskuterats ovan, i en soptunna.

En horisontell linje gör att hela Bitcoin-strukturen ser ut som en stigande triangel. Det är ett fortsättningsmönster där tillgången i fråga vanligtvis fortsätter i sin tidigare trend med en breakout över den övre trendlinjen. Ett idealt tjurmål är lika mycket som triangelns höjd.

Det betyder att Bitcoin-priset – återigen – förväntar sig ett drag värt $ 3000-3249 men uppåt. Det sätter kryptovalutans tjurmål på cirka 23 000 dollar.

Hittills favoriserar grundläggande Bitcoin

Inflationsberättelsen fastnar på grund av Federal Reserve: s sannolikhet för att köpa kortfristiga obligationer och företagsskulder i en miljö med låg ränta. Å ena sidan uppmanar överdriven amerikansk dollarlikviditet investerare att dumpa greenbacken. Å andra sidan leder utsikterna till att tjäna lägre avkastning uppmärksamheten mot riskfyllda tillgångar som Bitcoin.

Det förklarar varför kryptovalutans Rising Wedge-mönster verkar mindre hotfullt.